Het laatste nieuws

10-12 Paarse vrijdag 2019

03-12 Nieuwsbrief december 2019

Lees hier de Nieuwsbrief van december 2019

Lees meer …

18-11 ISW Westland Vakcollege

ISW Westland Vakcollege op één locatie

Lees meer …

09-10 MBO - Open dagen

Agenda open dagen MBO opleidingen

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

10-12 Paarse vrijdag 2019

03-12 Nieuwsbrief december 2019

Lees hier de Nieuwsbrief van december 2019

Lees meer …

18-11 ISW Westland Vakcollege

ISW Westland Vakcollege op één locatie

Lees meer …

09-10 MBO - Open dagen

Agenda open dagen MBO opleidingen

Lees meer …

Agenda

Contactavond

12 december
Gesprekken met mentoren
Lees meer …

Foute Kersttruiendag

19 december
Themadag
Lees meer …

Kerstvakantie

23 december
De kerstvakantie begint op maandag 23 december 2019.
Lees meer …

Informatieavond ouders

23 januari
Informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8.
Lees meer …

Open Huis

05 februari
Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken!

Week van het klimaat

10 februari
Themaweek: Het klimaat
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda
Scroll naar beneden

Welkom

Wat biedt ISW Westland Vakcollege?

Per 1 augustus 2020 starten we met een heel nieuw Vakcollege bij het ISW. De nieuwe school kent een nieuwe onderwijsvisie op het Vakcollege. Leren door doen, maatwerk en persoonlijke ontwikkeling zijn de drie pijlers voor het onderwijs op de nieuwe school. Er wordt gewerkt volgens de methode van het Vakcollege. Dit betekent een praktische voorbereiding op het mbo, voor 4 verschillende vakrichtingen. Vanaf dag één wordt in alle vakken op een actieve, praktische manier geleerd. Het motto is dan ook ‘leren door doen’. Onze locatie heeft professioneel ingerichte vaklokalen en daarnaast samenwerking met +/- 150 bedrijven uit de regio. 

Vier leerjaren in één gebouw

Vanaf 1 augustus 2020 biedt ISW voor het Vakcollege alle vier de leerjaren aan in één gebouw. In leerjaar 1 en 2 zal er een mix van verschillende algemeen vormende en praktijklessen plaats vinden voordat er een profielkeuze wordt gemaakt. In leerjaar 3 en 4 kiest de leerling een profiel en wordt er begonnen met het schoolexamen. Tenslotte zal er een centraal schriftelijk en praktisch examen gedaan worden. Als leerling krijg je dan een vmbo basis of kader diploma. Hiermee heb je toegang tot mbo 2,3 en 4!

Onderbouw 

Op de onderbouw zal een leerling algemeen vormende vakken volgen en alle praktische vakken doen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor keuzevakken waar leerlingen uit allerlei soorten onderwerpen kunnen kiezen. De onderbouw is gericht op een brede oriëntatie en het opdoen van vaardigheden om te kunnen starten bij het profiel van de keuze.  

Bovenbouw

Op de bovenbouw begint het schoolexamen. De leerling kiest een profiel. Dit profiel biedt zowel algemeen vormende lessen zoals Nederlands en Engels, maar ook praktische lessen die horen bij het gekozen profiel. De leerling doet examen voor de algemeen vormende vakken en apart examen voor de praktische vakken. 

Profielkeuze

Na het voltooien van de onderbouw ga je bij ISW Westland Vakcollege verder je basis als vakman of vakvrouw leggen. In de bovenbouw zijn er vier profielen die gekozen kunnen worden. 

Economie & Ondernemen (E&O)Zorg en Welzijn (Z&W)Produceren, Installeren & Energie (PIE)Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

Met meer dan 150 bedrijven en instellingen uit de buurt hebben we samenwerkingsovereenkomsten over onder andere stageplekken.

Samenwerking Convenanten 

Meestgestelde vragen

Welke niveaus zijn er?

In ons vakcollege zijn er klassen voor:

  • bl met lwoo (basisberoepsgerichte leerweg met leerwegondersteuning, voor sommige leerlingen is in de 4e het leerwerktraject het meest geschikt)
  • bl (basisberoepsgerichte leerweg)
  • kl (kaderberoepsgerichte leerweg). Ook in de kl is leerwegondersteuning mogelijk.

Hoe leer je huiswerk maken en leren?

De mentor leert je hoe je het beste je huiswerk kan plannen en maken.

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Hoe lang zit je op het ISW Westland Vakcollege?

Het ISW Westland Vakcollege heeft zowel de onderbouw als de bovenbouw voor de beroepsgerichte leerwegen in huis. Je start direct in het eerste leerjaar bij ons op school met het vmbo Vakcollege of stroomt in in het tweede leerjaar en sluit het vierde leerjaar af met het examen.

Is het kamp, de kennismakingsweek of de startweek verplicht?

Ja, als je bij ons op school komt is het deelnemen aan het kamp, de werkweek, de kennismakingsweek of de startweek verplicht. Die week is belangrijk om kennis met elkaar te maken. Ook leer je met elkaar samenwerken. Heb je toch een reden om niet mee te gaan (bijvoorbeeld vanwege je gezondheid)? Bespreek dat dan even met je mentor.

Is er een beetje gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z'n allen!

Welke profielen zijn er bij het ISW Westland Vakcollege?

  1. Economie en Ondernemen (E&O)
  2. Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)
  3. Produceren, Installeren en Energie (PIE)
  4. Zorg en Welzijn (Z&W)
› Bekijk meer vragen