Het laatste nieuws

06-10 Nieuwsbrief oktober 2020

Lees hier de Nieuwsbrief van oktober 2020

Lees meer …

02-10 Coronavirus

Corona update 2-10-2020

Lees meer …

29-09 Open Dagen MBO's

Zie hier de poster en de gids voor de Open Dagen 2020/2021 van de MBO's regio Haaglanden

Lees meer …

28-09 Corona beslisboom 12+

Wat te doen bij ..............

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

06-10 Nieuwsbrief oktober 2020

Lees hier de Nieuwsbrief van oktober 2020

Lees meer …

02-10 Coronavirus

Corona update 2-10-2020

Lees meer …

29-09 Open Dagen MBO's

Zie hier de poster en de gids voor de Open Dagen 2020/2021 van de MBO's regio Haaglanden

Lees meer …

28-09 Corona beslisboom 12+

Wat te doen bij ..............

Lees meer …

Agenda

Kerstvakantie

21 december
De kerstvakantie begint op maandag 21 december 2020
Lees meer …

Oriëntatiemiddag

11 januari
Vandaag is de oriëntatiemiddag en volg je korte lesjes bij ons op school.
Lees meer …

Oriëntatiemiddag

14 januari
Vandaag is de oriëntatiemiddag en volg je korte lesjes bij ons op school.
Lees meer …

Informatieavond ouders

18 januari
Vanavond bent u van harte welkom op de informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 8. De avond start om 19.00 uur met een algemeen gedeelte.
Lees meer …

Open huis

03 februari
Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken!
Lees meer …

Voorjaarsvakantie

22 februari
De voorjaarsvakantie begint op maandag 22 februari
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda
Scroll naar beneden

Welkom

Op 1 augustus 2020 zijn wij gestart met het Vakcollege. Je volgt alle vier de leerjaren op de locatie aan de Hoge Woerd. De school werkt met een nieuwe onderwijsvisie op het Vakcollege. Leren door doen, maatwerk en persoonlijke ontwikkeling zijn de drie pijlers voor het onderwijs op de nieuwe school. Er wordt gewerkt volgens de methode van het Vakcollege. Dit betekent een praktische voorbereiding op het mbo, voor 4 verschillende vakrichtingen. Vanaf dag één wordt in alle vakken op een actieve, praktische manier geleerd. Het motto is dan ook ‘leren door doen’. Onze locatie heeft professioneel ingerichte vaklokalen en daarnaast samenwerking met +/- 150 bedrijven uit de regio. 

Westland Vakcollege biedt de volgende richtingen aan:

  • vmbo basis leerjaar 1 t/m 4
  • vmbo kader leerjaar 1 t/m 4

Vier leerjaren in één gebouw

Je volgt alle vier de leerjaren in één gebouw. In leerjaar 1 en 2 zal er een mix van verschillende algemeen vormende en praktijklessen plaats vinden voordat er een profielkeuze wordt gemaakt. In leerjaar 3 en 4 kiest de leerling een profiel en wordt er begonnen met het schoolexamen. Tenslotte zal er een centraal schriftelijk en praktisch examen gedaan worden. Als leerling krijg je dan een vmbo basis of kader diploma. Hiermee heb je toegang tot mbo 2,3 en 4!

Onderbouw 

Op de onderbouw zal een leerling algemeen vormende vakken volgen en alle praktische vakken doen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor keuzevakken waar leerlingen uit allerlei soorten onderwerpen kunnen kiezen. De onderbouw is gericht op een brede oriëntatie en het opdoen van vaardigheden om te kunnen starten bij het profiel van de keuze.  

Bovenbouw

Op de bovenbouw begint het schoolexamen. De leerling kiest een profiel. Dit profiel biedt zowel algemeen vormende lessen zoals Nederlands en Engels, maar ook praktische lessen die horen bij het gekozen profiel. De leerling doet examen voor de algemeen vormende vakken en apart examen voor de praktische vakken. 

Vakcollege ›

 

Profielkeuze

Na het voltooien van de onderbouw ga je bij ISW Westland Vakcollege verder je basis als vakman of vakvrouw leggen. In de bovenbouw zijn er vier profielen die gekozen kunnen worden. 

Zorg en Welzijn Economie & Ondernemen Bouwen, Wonen & Interieur Produceren, Installeren & Energie Convenanten

 
 
 

Meestgestelde vragen

Wat is het Westland Vakcollege?

Het Vakcollege is een gewone vmbo opleiding maar dan anders ingericht. Vaak vind je het leuk om met je handen bezig te zijn en wat minder om met je neus in de boeken te zitten. Bij het Vakcollege krijg je 10 tot 12 uur in de week praktijklessen. Daarnaast bezoek je bedrijven, volgt gastlessen en voert opdrachten uit. Het Westland Vakcollege is een school waar je vooral leert door te doen. We bieden 50% theorie en 50% praktische lessen aan.

Houd ik nog tijd over voor mijn hobby of mijn sport?

Natuurlijk houd je nog tijd over voor andere leuke dingen. Het is niet de bedoeling dat je straks niet meer kunt sporten of je hobby moet opgeven. Je huiswerk is belangrijk, maar je moet af en toe ook iets anders kunnen doen.

Is er een gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons.

Hoe vind ik mijn weg in de school?

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.
› Bekijk meer vragen