Het laatste nieuws

27-05 Geslaagd gefeliciteerd

ISW Westland Vakcollege feliciteert alle geslaagden

Lees meer …

08-05 Office 365 inlog/aanmelden

07-05 Updates ouders/verzorgers

16-04 Nieuwsbrief april 2020

Lees hier de Nieuwsbrief van april 2020

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

27-05 Geslaagd gefeliciteerd

ISW Westland Vakcollege feliciteert alle geslaagden

Lees meer …

08-05 Office 365 inlog/aanmelden

07-05 Updates ouders/verzorgers

16-04 Nieuwsbrief april 2020

Lees hier de Nieuwsbrief van april 2020

Lees meer …
Scroll naar beneden

Welkom

Wat biedt ISW Westland Vakcollege?

Per 1 augustus 2020 starten we met een heel nieuw Vakcollege bij het ISW. De nieuwe school kent een nieuwe onderwijsvisie op het Vakcollege. Leren door doen, maatwerk en persoonlijke ontwikkeling zijn de drie pijlers voor het onderwijs op de nieuwe school. Er wordt gewerkt volgens de methode van het Vakcollege. Dit betekent een praktische voorbereiding op het mbo, voor 4 verschillende vakrichtingen. Vanaf dag één wordt in alle vakken op een actieve, praktische manier geleerd. Het motto is dan ook ‘leren door doen’. Onze locatie heeft professioneel ingerichte vaklokalen en daarnaast samenwerking met +/- 150 bedrijven uit de regio. 

Westland Vakcollege biedt de volgende richtingen aan: 

vmbo basis leerjaar 1 t/m 4
vmbo kader leerjaar 1 t/m 4

Vier leerjaren in één gebouw

Vanaf 1 augustus 2020 biedt ISW voor het Vakcollege alle vier de leerjaren aan in één gebouw. In leerjaar 1 en 2 zal er een mix van verschillende algemeen vormende en praktijklessen plaats vinden voordat er een profielkeuze wordt gemaakt. In leerjaar 3 en 4 kiest de leerling een profiel en wordt er begonnen met het schoolexamen. Tenslotte zal er een centraal schriftelijk en praktisch examen gedaan worden. Als leerling krijg je dan een vmbo basis of kader diploma. Hiermee heb je toegang tot mbo 2,3 en 4!

Onderbouw 

Op de onderbouw zal een leerling algemeen vormende vakken volgen en alle praktische vakken doen. Daarnaast is er de mogelijkheid voor keuzevakken waar leerlingen uit allerlei soorten onderwerpen kunnen kiezen. De onderbouw is gericht op een brede oriëntatie en het opdoen van vaardigheden om te kunnen starten bij het profiel van de keuze.  

Bovenbouw

Op de bovenbouw begint het schoolexamen. De leerling kiest een profiel. Dit profiel biedt zowel algemeen vormende lessen zoals Nederlands en Engels, maar ook praktische lessen die horen bij het gekozen profiel. De leerling doet examen voor de algemeen vormende vakken en apart examen voor de praktische vakken. 

Profielkeuze

Na het voltooien van de onderbouw ga je bij ISW Westland Vakcollege verder je basis als vakman of vakvrouw leggen. In de bovenbouw zijn er vier profielen die gekozen kunnen worden. 

Economie & Ondernemen (E&O)Zorg en Welzijn (Z&W)Produceren, Installeren & Energie (PIE)Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

Met meer dan 150 bedrijven en instellingen uit de buurt hebben we samenwerkingsovereenkomsten over onder andere stageplekken.

Samenwerking Convenanten 

Meestgestelde vragen

Wat is het Westland Vakcollege?

Het Westland Vakcollege is een school waar je vooral leert door te doen. We bieden 50 % theorie en 50% praktische lessen aan.

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Wat is een mentor?

Mentor is een ander woord voor klassenleraar of -lerares. Op het Westland Vakcollege wordt jou mentor jouw persoonlijke coach. Ook heeft je mentor elke week een apart mentoruur/studieles met de klas. Je mentor gaat jouw begeleiding op school.

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.

Is er een kamp in de eerste klas?

Voor de herfstvakantie gaan we op kamp. Ook is er een introductieweek aan het begin van het schooljaar. Zo maak je kennis met de medewerkers en de andere leerlingen.

Leer ik ook hoe ik precies moet leren?

In het begin helpen we je goed op gang. Als je huiswerk krijgt, dan hoor je precies wat je moet doen. Verder geeft je mentor een jaar lang elke week een studieles. In die les krijg je tips en adviezen om goed te leren.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Uiterlijk eind mei ontvang je bericht van ons.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. Deze krijg je op de basisschool, maar kan ook gedownload worden van de website.

Is er een beetje gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet voor de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z'n allen!
› Bekijk meer vragen