Extra ondersteuning

Heb je een vmbo bl of kl met extra ondersteuning advies, dan krijg je meer begeleiding en kom je in een kleinere klas. Daarnaast schakelen we wanneer dat nodig is, onze dyslexie-coach, rekencoördinator  of remedial teacher in of je krijgt bijvoorbeeld een weerbaarheids- of socialevaardigheids-training.

Leren door doen

Leren door doen

Op ISW Westland Vakcollege zit je zeker niet de hele dag met je neus in de boeken. Natuurlijk krijg je ook theorielessen, maar je steekt bij ons vooral de handen uit de mouwen. In de praktijklessen leer je hoe je dingen maakt en dingen doet. Je leert bijvoorbeeld hoe je met machines werkt, hoe je een eigen bedrijf begint of hoe je kinderen verzorgt. Ben jij een echte doener? Dan is ISW Westland Vakcollege wat voor jou!

Professionele vaklokalen

Wist je dat wij hele mooie vaklokalen hebben voor de praktijkvakken? Zo professioneel vind je ze nergens anders in de omgeving. We hebben bijvoorbeeld een lokaal voor het bewerken van metaal en kunststof en een lokaal waar je installatie-werkzaamheden en elektrotechnische opdrachten kan oefenen. We hebben een eigen grootkeuken met restaurant en spoelkeuken, maar ook een nagebouwde winkel en een kantoor. En in onze eigen loods kun je met grote machines hout bewerken en bouwwerkzaamheden oefenen. Je gaat hier zoveel leren!

Professionele vaklokalen
Keuzevakken en workshops

Keuzevakken en workshops

Op ISW Westland Vakcollege volg je een aantal vast vakken, zoals Nederland, Engels en wiskunde. Daarnaast kun je vakken en workshops kiezen die jij leuk en interessant vindt. Zo kun je ontdekken waar je goed in bent en welke richting het beste bij je past.

Vier profielen

Aan het eind van klas 2 kies je een profiel. Je kunt bij ons kiezen voor:

Vier profielen
Sportklas

Sportklas

Ben je gek op sport en wil je kennismaken met nieuwe sporten? Dan voel je je vast als een vis in het water in de nieuwe sportklas (vanaf schooljaar 2023-2024). Met de sportklas krijg je één keer in de week extra sportles en volg je sportclinics van experts. Je maakt kennis met nieuwe sporten of gaat je eigen kennis en vaardigheden verbeteren binnen de verschillende sporten. 

Lees meer over de sportklas.

Fijne sfeer

Wij vinden het belangrijk dat jij op onze school genoeg aandacht krijgt. Daarom krijg je bijvoorbeeld een eigen coach, die jou begeleidt en helpt. Met al je vragen kun je bij hem of haar terecht.

Op ISW Westland Vakcollege houden we erg van gezelligheid. We organiseren allerlei leuke activiteiten, zoals sportwedstrijden en muziekvoorstellingen. In de eerste en derde klas ga je op kamp en natuurlijk hebben we regelmatig toffe feestjes!

Fijne sfeer
Superstages

Superstages

Wij werken samen met heel veel bedrijven. Wel zo’n 150! Die bedrijven helpen ons op allerlei manieren. Ze komen bijvoorbeeld gastlessen geven of jullie mogen langskomen om het bedrijf te bekijken. In de bovenbouw ga je stagelopen en dan kun je vaak bij een van die bedrijven terecht. Zo is er altijd wel een stagebedrijf te vinden dat bij jou past.