De gezonde schoolkantine

 | De gezonde schoolkantine | Het nieuws van ISW | Nieuws | Over onze school
Gepubliceerd op: 10 maart 2020

Onze schoolkantine gaat voor goud!

 

Op onze school vinden we verantwoord eten en drinken belangrijk. Met een bewust schoolkantine-aanbod leren scholieren al op jonge leeftijd een gezonde keuze te maken.

Vandaar dat we hebben gekozen voor het ONTDEK-concept van Van Leeuwen Catering. Met dit concept voldoet onze kantine aan de nieuwste ‘Richtlijnen Gezondere Kantines’ van het Voedingscentrum. Elk jaar wordt het assortiment beoordeeld aan de hand van de kantinescan en worden deze resultaten gepresenteerd aan de directie. De schoolkantine krijgt het etiket zilver of goud. Oplopend in gezondheid van de producten. Vanzelfsprekend gaan wij met onze kantine voor goud!

 

Veel of weinig voedingsstoffen

In de nieuwe richtlijnen werkt het Voedingscentrum met verschillende soorten kantines: zilver en goud. Hoe duurder het metaal, hoe gezonder de schoolkantine. Dat is de simpele basis ervan. De actuele richtlijnen maken ook gebruik van een nieuwe product-indeling. Producten uit de Schijf van Vijf zijn daarbij onderverdeeld in groepen: de betere keuze en uitzondering. Per product is gekeken hoeveel voedingsstoffen erin zitten. Van bepaalde voedingsstoffen wil je veel binnenkrijgen, zoals vezels en vitamines. Andere voedingsstoffen, zoals suiker, verzadigd vet of zout, wil je juist niet te veel binnenkrijgen. Vandaar de term uitzondering..

 

Gezond, Duurzaam en Sociaal

Wanneer het kantineaanbod zestig procent betere keuze producten heeft en gezondheid uitstraalt, is het een zilveren schoolkantine. Om te voldoen aan de richtlijnen voor een gouden schoolkantine moet het aanbod voor tachtig procent uit betere keuze producten bestaan. Vanzelfsprekend heeft deze kantine een gezonde uitstraling wat de gezonde keuze nog makkelijker maakt!

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april 2024.
Lees meer …

Meivakantie

29 april
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Pinksteren

19 mei
Pinksteren is op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.
Lees meer …

Zomervakantie

15 juli
De zomervakantie begint op maandag 15 juli 2024.
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda